Avdelningar

Vårterminen 2014, har Husie och Hohög Scoutkår all scoutverksamhet ihop. Vi bor sedan länge i samma hus och nu hoppas vi tillsammans kunna erbjuda en ännu bättre och roligare scouting.

Sedan en kort tid tillbaka är Husie och Hohög med i samma riksorganisation – Scouterna. Att vi nu med lika verksamhet, i samma hus och i samma organisation samarbetar också med avdelningsverksamheten känns som ett naturligt steg. Att det sker just nu beror bland annat på att vi annars hade haft ledarbrist och behövt dra ner på verksamheten. Med samarbetet kommer vi istället att dra nytta av våra gemensamma resurser bättre och alla kan fortsätta att var scouter.

Alla avdelningar kommer att ha blandade ledare från både Husie och Hohög.

De olika avdelningarna som Husie Scoutkår driver:

alderstrappan_husiescout

Utforskare:

(inte i dagsläget) Mer information

Spåraravdelningen

Onsdagar kl 18.30 – 20.00 Mer information
Vårens första möte är den 22 januari.

Upptäckare

Måndagar kl 18.30 – 20.00 Mer information
Vårens första möte är den 20 januari.

Äventyrare

Tisdagar kl 18.30 – 20.30 Mer information
Vårens första möte är den 14 januari.

Utmanare:

Söndagar kl. 19.00-21.00 Mer information
Vårens första möte är den 26 januari.

Roverscouter:

(inte i dagsläget)

Har ingen officiell ledare, utan bedöms kunna bedriva sin verksamhet på egen hand. Mer information

Hohög scoutkår har en längre tid planerat för en veckas sommarresa 2014 till scoutanläggningen Kandersteg i Schweiziska alperna för upptäckare och äldre. Deltagaravgiften blir 5000:- och det finns platser till Husiescouter också.

Mer info om detta kommer senare.

Ett informationsblad om vårens förändringar delades ut i slutet på höstterminen. Om vi av någon anledning missat dig, kan du läsa det här istället.

Gå med i vår kår och testa scouting

Vill du vara med? Då är du välkommen att vara med på ett möte och testa på scouting. Kom bara bort till lokalen under ”din” mötestid, så låter vi dig vara med på mötet. Om du undrar något är det bara att fråga oss!

Välkommen!