Äventyrarna

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du går i sjätte klass. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Äventyraravdelningen har möten på lokalen på tisdagar kl 18.30 – 20.30. Ett terminsprogram för våren 2014 kommer så småningom komma upp här.

Medvetenhet • Respekt • Friluftsliv • Patrullen • Möten

Äventyrarscouten går i årskurs 6,7 och 8 i skolan. De flesta ungdomar går i den här tiden genom puberteten: en stor kroppslig förändring från barn till vuxen. Självkänslan kan påverkas starkt av den kroppsliga utvecklingen och oron att inte ”vara normal” är ofta stor.

I den här åldern är gruppen oerhört viktig och i patrullgemenskapen testar scouterna olika roller, möter svårigheter och övervinner hinder tillsammans. Ungdomarna kan nu i mycket större utsträckning föreställa sig abstrakta problem i huvudet och lösa problem genom att väga flera olika alternativ mot varandra.

I Scouterna utmanas äventyrarna i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang. Tillsammans reflekterar de över sin och andras insats. Symbolerna och ceremonierna skapar en känsla och en gemenskap. Äventyrarna bestämmer mycket själva och delar egna upplevelser med sina patrullkompisar samtidigt som ledaren ofta är nävarande och delar många upplevelser.

Äventyrarna funderar på framtiden och i Scouterna får de stöd genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera sig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter i nationell och internationell miljö.