Spårarna

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan bli spårarscout när du går i andra eller tredje klass, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

alder-sparareI Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus.

Spåraravdelningen har möten på lokalen på onsdagar kl 18.30 – 20.00. Ett terminsprogram för våren 2014 delas ut på avdelningen i gammalt pappersformat.

Nyfiken • Prova • Natur • Fantasi • Roligt

Spårarscouten går i årskurs 2 och 3 i skolan. I den här åldern har barnen fått ganska god kontroll över sin kropp, som har blivit betydligt starkare och mer koordinerad än i förskoleåldern. De kan oftast knyta skor och rita föreställande och ha kontroll på sin finmotorik när det gäller att t.ex. sy.

I Scouterna har Spårarna fått upp spåret på något nytt och vågar sig därför utanför hemmiljön med stort mod och med upptäckarglädje. De lär sig bäst genom att göra, och med kompisarna i Scouterna får de göra saker på riktigt, i sitt rätta sammanhang. Spårarna utvecklas genom uppdrag och äventyr med ett tydligt stöd av de vuxna. De skapar kontakter utanför skola och familj, med jämnåriga, äldre och vuxna genom Scouterna.

Spårarna utvecklas och får allt lättare att reflektera över vad de har varit med om och vad som har hänt. Fantasin sprudlar och genom hajker och äventyr är det lätt att leva sig in i andra världar. När det är dags att gå vidare mot Upptäckarna är Spårarna redo för större utmaningar.