Upptäckarna

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man går i fjärde klass.

alder-upptackareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Upptäckaravdelningen har möten på lokalen på måndagar kl 18.30-20.00. Ett terminsprogram för våren 2014 kommer så småningom komma upp här.

Våga • Samarbeta • Vilja • Lösa problem • Omvärlden

Upptäckarscouten går i årskurs 4 eller 5 i skolan. I den här åldern sker en kraftig utveckling mot större självständighet.

Upptäckarscouten kan ta vara på sig själv i betydligt större utsträckning än yngre scouter. Många av barnen i den här åldern har inte längre någon barntillsyn (till exempel fritids) på eftermiddagarna utan ser efter sig själva. De träffar ofta kompisar eller intresserar sig för fritidsaktiviteter på egen hand, och klarar av att fatta de beslut som krävs för att lösa de praktiska problem de möter.

I upptäckaråldern kan det vara stora skillnader mellan tjejer och killar, men i Scouterna får alla utrymme att utvecklas på sina villkor. Många Upptäckare brinner för omvärlden och i Scouterna engagerar de sig i samhället tillsammans på ett konkret sätt. Upptäckarna tester olika roller och utmanas att ta plats genom äventyr och upplevelser.

10-12-åringar lever sig gärna in i berättelser och friluftslivet fyller en viktig roll. Upptäckaren möter både äldre och yngre scouter och har redan prövat att ha naturen som vardagsrum när det är dags att bli äventyrare.