Bli scout

Är du redo för livet?

Husie scoutkår satsar på friluftsliv och äventyr. Hos oss får du uppleva äventyr genom att själv få prova på och lära känna nya kompisar.Vi är ofta ute på vandringar, hajker, läger och utflykter och är en mycket aktiv kår. I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra.

Vi engagerar oss inom olika områden men grunden är alltid upplevelser, kunskap och gemenskap. Målet är att växa och utvecklas som människa. Vi blandar nya spännande idéer med gamla traditioner. I Scouterna blir du redo för livet.

Man kan bli scout hos oss från det man går i andra klass och sen kan du vara scout genom hela livet.

Husie scoutkår har en fin lokal nära naturen på gamla LV-4 området och en mysig lägerstuga i skogen på Romeleåsen.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna om du går i andra klass eller är äldre. De yngsta scouterna är spårarscouter (andra och tredje klass) och sedan blir du upptäckarscout (fjärde och femte klass), äventyrarscout (sjätte, sjunde och åttonde klass), utmanarscout (nionde klass och gymnasiet) och roverscout (19-25 år). Som vuxen kan du vara ledare eller engagera dig på andra sätt hela livet ut. Under menyn ”Avdelningar” kan du läsa mer om de olika åldersgrupperna.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Hur blir jag medlem?

Så här kan du göra för att bli medlem. Du kan också kontakta oss eller en ledare, så får du hjälp.

1. Testa på möten. Du är välkommen att när som helst på terminen komma på ett möte och testa scouting. Hitta en överblick över mötestiderna här.

2. Lämna in kontaktuppgifter och hälsodeklaration till din ledare.

3. Berätta samtidigt att du har bestämt dig för att fortsätta.

(4. Din ledare lägger in dina uppgifter i systemet och du väntar på en faktura i brevlådan. Fr.o.m. att du är inlagd i systemet räknas du som medlem och kan åka på läger försäkrad. Så även om inte fakturan har kommit till dig eller du inte hunnit betala den är du medlem.)

5. Betala fakturan på 300kr/termin.

6. Gå på möten, åk på läger och ha så roligt du bara kan!

Hitta till våra möten:

lokalenkarta

Vuxen?

Är du sugen på att vara med som vuxen?

Vi har alltid plats för fler hjälpande händer; ta kontakt med den avdelning du skulle vilja hjälpa till på så fixar vi det!

Självklart finns det andra sätt att bidra på. Föräldraföreningen syr exempelvis halsdukar, planerar arrangemang och hjälper till med andra delar av scoutingen. Så var inte rädd att ta kontakt med någon inom kåren, oavsett på vilken nivå du vill hjälpa till.

Ladda ner