Aktiviteter

På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unikt för scouting.

Läger

Att åka på läger med sin avdelning eller kår är ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. Vi brukar ha ungefär två läger eller hajker per termin i Husie Scoutkår. Eftersom kåren har ett torp i Dörröds skogar är det en självklar lägerplats. Men ibland åker vi på hajk istället, vilket innebär att man vandrar och övernattar i skogen. Det är riktigt mysigt! Ibland på sommaren åker vi också på större läger tillsammans med andra kårer.

Hohög scoutkår har en längre tid planerat för en veckas sommarresa 2014 till scoutanläggningen Kandersteg i Schweiziska alperna för upptäckare och äldre. Deltagaravgiften blir 5000:- och det finns platser till Husiescouter också.
Mer info om detta kommer senare.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa. Dessa läger är inte något som Husie Scoutkår ansvarar för, och du behöver därför inte vänta på information från oss om det. Gå bara in på länken nedan och läs mer, och om du tillhör målgruppen kan du kanske anmäla dig direkt.

Scouternas läger i Sverige och världen. »