1980-talet

Så startade det igen…

Den 26 januari 1980 bildades Husie KFUK-KFUM scoutkår av scoutkårerna Husie och Sjöhästen. Ledarsamlingar hölls i kårens lägenhet ovanpå barnavårdcentralen. Kåren var nu mycket stor och hade avdelningsmöten på tre olika ställen. 1981 åkte en skara iväg till England för att uppleva ett utländskt läger. Samtidigt hölls ett stort kårläger i Sörröd. Året därpå kastades vi ut från Virentofta men kunde efter mycket arbete (med en som trampade i färghinken) flytta in på Hohögskolan.

Blindtarmen, ett onödigt organ för Husie scoutkår, hade sin storhetstid under detta årtionde och utgavs i minst 4 välspäckade nummer per år. Traditionen med äventyrsrundor på pingstlägret grundlades med ämnen som Kalle Anka, Asterix, Bamse och Magreth Tachers bortrövade skattkista. Vildmarkshajken vanns nästan varje år lika säkert som att en av bottenplatserna på Rix-RS-femkampen ädelt togs av Husie. Nästan varje år deltog vi i distriktets tävlingar Pluppjakten/Bonbonjärjakten/Älgjakten. Kåren hade ett eget fotolabb på lokalen och arrangerade ganska mycket egna ledarutbildningar.

olanoren

Radiopratare Ola Norén piskar mattan på juniorläger 1982.

Några arrangemang under 80-talet:

1980 Viken-80, Distriktsläger vid Raslången

1981    RS åker flotte på Klarälven. Kårsommarläger S-lägret vid Ljungbyhed. Heritage läger i England

1982    Tecknartävling: rita en scout år 2000. RS firar nyår i Bergslagen, Distriktsläger HÄCKEBERGA-82

1983    HÅRGA-83 Förbundsläger

1985 Vippentorp-85 Distriktsläger i södra Halland

1986 Kårsommarläger på Torpet

1988    Bohus-88, Zorro-läger på Göransborg. FM i Malmö

1989 Övernattning på Malmöhus slott.