Vad är scouting?

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får oss att växa som individer. Vi använder scoutmetoden och har funnits i Sverige i över 100 år.

Vad är scouting?

Scouting är en fritidssysselsättning med mål att göra unga redo för livet genom gemenskap, äventyr och samarbete. Samtidigt som vi lär genom att testa oss fram, kämpar vi för en bättre värld och har kul tillsammans. Vi vill att alla ska utvecklas både fysiskt och psykiskt och lära känna sig själv och testa sin egen förmåga. Naturen är vårt vardagsrum, och friluftsliv är en stor del av scouting.

Vad gör man på scouterna?

Allt! Terminsprogrammet planerar ledarna, men med hjälp av scouterna som kommer med förslag och idéer på vad som är roligt och intressant. Vi leker mycket och lär oss på så sätt nya saker om naturen, varandra och oss själva. Många tror att vi sitter i skogen och äter kottar, eller knyter knopar. Förutom kottarna stämmer det rätt bra på scouting, om man dessutom lägger till leka, sova borta, lära sig nya saker, ta det lugnt, träffa nya vänner, samarbeta, fundera, vara vild och mycket mycket mer.

Du kan läsa mer om vad Scouterna är på Scouternas rikssajt. Men det bästa sättet att få reda på vad scouterna gör är att testa på scouting!

jiingi_husievindskydd

Glada Husiescouter i ett tvåvåningsvindskydd på lägret Jiingijamborii 2007